lunes, 11 de enero de 2010

JUSTÍCIA NATURAL...


JUSTÍCIA NATURAL ....Alea jacta est.


Com et recordes d'aquelles paraules de la teva mare quan amb una mànega a la mà et acomodava diversos cops on caigués. Així cap a la seva justícia. Després quan s'oblidaven els catorrazos que et donava, deia sàviament que Déu castiga sense pal i sense quarta. És com si d'una sentència es tractés, on res ni ningú pot impedir el sofriment. A més ningú no sap quan va a morir, ni en quines condicions.Aquí en el món dels capitals i els odis per on vulgui, arriba un i et clava la dent. Un altre escup a la teva calavera, al mateix temps que cerca a les teves butxaques, i altres més en compliment del seu deure et apliquen severes lleis. Quan t'han Ching, elabores un pla mental. I com si fossis mag fas passis màgics i quan l'infame creu que és un Chingón, és llavors que arriba la justícia. I aquesta és aplicada, sense pietat, com si d'un vampir que tractés. Arriba i et clava la dentadura i et dóna la mossegada mortal.


Ahir a un capítol de la llei i l'ordre un actor que encarna un assassí es compra un ganivet que acaba en un ganxo. El en la seva mentida i la seva bogeria, escomet i assassina a qui sigui. El presa pel coll i el degolla. Així va arribar al tall de les nou la mort i la seva falç, no va tolerar a ningú. Tampoc li va importar que el futur cadàver fos l'amo d'això i d'allò.


Sense miraments va arrasar amb els peixos grossos, els peixos que sempre porten el somriure a la boca i negra l'ànima. Et preguntes com van celebrar el nadal de fa uns dies, en la seva taules riques viandes, cares roses, vins del Rhin, robes lindas, regals sumptuosos encaixades de esquena. En les altres taules, res ...


A tu et preocupa més la sort del gos rodamón amb la seva pota ferida, aquell gos que ha de suportar els freds de gener i qui els indiferents res els importa. Els nalgones que viatgen en helicòpter, també tindran la seva factura sense pal i sense quarta. Diu un plebeu de mà doblegada que la mort del sirià jueu mexicà és una desgràcia per a Mèxic i que ha desplaçat a més de 600 policies per tenir cura de la zona. A tu et importa més la sort del gos vagabund ... Desgracias per a Mèxic?. ¿Justícia natural?.


Original d'Alfredo Arrieta


Per elpueblodetierra


Per elpueblodeletras


Nec spe, nec metu.
lunes 11 de enero de 2010